Zilele trecute s-a desfasurat la Geoagiu Bai, adunarea generala a OPTBR cu care prilej au avut loc alegeri pentru un nou Consiliu de Conducere, cu un mandat valabil pentru perioada iunie 2017- iunie 2019.

Componenta acestuia este:

          - presedinte: dl. Nicu Radulescu, director general, SC Tusnad SA

          - prim-vicepresedinte: dl. Mihai Handolescu, director general, SC Baile Govora SA

          - vicepresedinti:

                         - dna Daniela Tibeica - director general, SC ARO PALACE SA

                         - dl. Janos Fulop-Nagy - director general, SC Balneoclimaterica SA, Sovata

                         - dl. Ioan Munteanu - director general, SC Eurovacanta, Slanic Moldova

                         - dl. Florin Bazavan - director general, SC BACOLUX SRL, Baile Herculane

                         - dl. Daniel Mitroi - director general, SC Calimanesti-Caciulata SA

 Noul Consiliul de Conducere si-a propus realizarea unor actiuni care sa contribuie la o mai buna promovare a acestui sector, la repozitionarea lui ca un segment cu un potential deosebit in cadrul industriei turistice si la intensificarea si dezvoltarea relatiilor cu alte structuri guvernamentale, asociatii, institute de invatamant si cercetare, specialisti in domeniu, mass-media, etc.

Una dintre actiunile importante pentru perioada urmatoare este organizarea Bursei si Forum-ului de turism balnear, care in acest an se va desfasura la Baile Tusnad, in perioada 20-22 septembrie, la care sunt asteptati toti cei care doresc sa afle noutati din domeniu de la specialisti romani si straini, sa-si intensifice relatiile cu partenerii si sa dezvolte noi contacte.

 

   

In luna aprilie, s-a desfasurat la Bucuresti expozitia Nutraceutica dedicata unei vieti sanatoase, la care au fost prezente si oferte balneare; de mare interes s-a bucurat conferinta de prezentare a potentialului statiunii Herculane, desfasurata in cadrul seriei "Herculane - mai mult decat apa"; au fost prezenti reprezentanti media, specialisti din tara si din strainatate, care au apreciat atat diversitatea ofertelor cat si investitiile realizate, care incearca sa schimbe favorabil imaginea statiunii; felicitari organizatorilor!

Recent, un grup de medici si ziaristi din Israel a vizitat mai multe statiuni balneare din tara : Calimanesti-Caciulata, Baile Olanesti, Govora, Ocnele Mari si Pucioasa.

Grupul a vizitat hoteluri si baze de tratament si a discutat cu medici si turisti, informandu-se atat asupra potentialului balnear, cat si a efectelor acestuia. Au fost impresionati de cele vizitate, apreciind investitiile realizate si standardele acestora, declarand ca ele corespund cerintelor pacientilor lor din Israel si ca vor recomanda statiunile vizitate pentru tratament; actiunea a fost realizata cu sprijinul societatilor de turism din zona Valcea si  al Autoritatii Nationale pentru Turism.

  Calimanesti - Caciulata, Complexul Cozia, 21 - 23 Septembrie 2016

COMUNICAT DE PRESA

Campania de toamna-iarna 2016 pentru ofertele balneare se va desfasura in perioada   15 sept.-10 dec.