Pozitie geografica

Statiunea este situata la o altitudine de 360 m, in bazinul subcarpatic din nord-estul Olteniei, pe valea raului Hinta, la 20 km de Ramnicu Valcea.

Factori naturali de cura

Ape minerale clorurate-sodice, iodurate, bromurate, sulfuroase, slab bicarbonatate, hipotone, contin pana la 38,3 o/oo mg brom si 41, 8 º/oo mg iod. Apele concentrate sarate sulfuroase au mineralizare de pana la 160 g º/oo si contin hidrogen sulfurat in concentratie mare pana la 0,350 g º/oo. Apele izvoarelor de cura interna slab mineralizate sunt caracterizate printr-o concentratie mica de hidrogen sulfurat si clor, bogate in bicarbonati; bioclimat de crutare.

Indicatii terapeutice

Afectiuni ORL (rinosinuzite cronice, sinuzite, amigdalite, stepticocice, rinoferinfite, laringite, micoze orofaringiene);
Afectiuni respiratorii (bronsita cronica, traheobronsita, emfizen pulmonar, astm bronsic alergic);
Afectiuni reumatismale degenerative;
Afectiuni reumatismale articulare; sechele, post-traumatice;
Afectiuni neurologice periferice si centrale ( pareze, sechele poliomelitice);
Afectiuni asociate (ginecologice, endocrine, boli profesionale).

Contraindicatii

Boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii, sarcina incepand cu luna a 3-a, boli psihice, boli de natura tuberculoasa.

Acces

Rutier: Bucuresti - Pitesti (A 1) - Ramnicu Valcea (DN 7) - Baile Govora (DN 67);
Feroviar: Gara Govora sau Gara Ramnicu Valcea pe linia Piatra Olt, apoi curse auto pana in statiune.

Scurt istoric

Apele minerale au fost descoperite in anul 1874 si au fost folosite in scop terapeutic prima oara in 1879. In 1887 s-au amenajat izvoarele si s-a construit un stabiliment de bai cu 29 de cabine si doua bazine. Intre 1911 -1914 s-au construit Hotel Palace, Pavilionul Central de Bai si cazinoul.

Climat

Climat continental moderat cu influenta mediteraneana cu veri racoroase si ierni blande. Temperatura medie anuala este de 11,1grade Celsius. Vanturile sunt foarte rare, statiunea fiind foarte bine adapostita iar regimul precipitatiilor foarte moderat (800 mm/an).

Tipuri de proceduri

Bai calde cu ape minerale iodurate si sulfuroase, bai cu esenta de brad, bai cu bioxid de carbon, impachetari cu namol cald , pneumoterapie, aerosoli, electroterapie, hidroelectroterapie, kinetoterapie, masaj, masaj subacval, cure interne cu apa minerala, cura de teren, solarium.

Compozitia resurselor

Apele minerale contin pana la 38,3 o/oo mg brom si 41, 8 o/oo mg iod, apele concentrate sarate sulfuroase au mineralizare de pana la 160 g o/oo si contin hidrogen sulfurat in concentratie mare pana la 0,350 g o/oo. Apele izvoarelor de cura interna slab mineralizate sunt caracterizate printr-o concentratie mica de hidrogen sulfurat si clor, dar bogate in bicarbonati.

Atractii turistice

Colectia de arheologie si arta "Gheorghe Petre" (arheologie, arta feudala, numismatica); Manastirea Govora, (sec. XIV) unde in 1640 s-a tiparit "Pravila de la Govora", prima carte de legi in limba romana; Manastirea Horezu (1693) inclusa in patrimoniul UNESCO, cel mai rafinat exemplar de arhitectura romaneasca construita de catre Domnitorul Constantin Brancoveanu; Manastirea Dintr-un Lemn (sec XVII) cu icoana facatoare de minuni; Manastirea Bistrita (1491); Manastirea Arnota din Costesti, ctitorita in 1663 de Domnitorul Matei Basarab; Manastirea Turnu (1676); Ruinele Castrului roman Pons Vetus de la Caineni; Manastirea Stanisoara; Manastirea Cornetu (pictura originala in fresca); Defileul Oltului Turnu Rosu - Cozia cel mai lung defileu din tara - 47 km - sapat in Muntii Capatanii, Lotrului si Fagarasului; Muzeul Satului Valcean din Bujoreni; Pestera Polovragi; Ramnicu Valcea (Muzeul de Arta; casa memoriala Anton Pann, Schitu Cetatuia pictat de Gh. Tattarescu in 1853);

Membri OPTBR din statiune

S.C BAILE GOVORA S.A

Unitati de Primire

HOTEL PALACE
HOTEL BELVEDERE
Pensiunea "Casa Govoreana"
HOTEL PARC
Vila CRINUL
Vila DR. ZORILEANU
Popas turistic SALUS
Popas turistic SILVA