Slanic Moldova


Pozitie geografica

Statiunea este situata la o altitudine de 530 m., pe versantul estic al Carpatilor Rasariteni, intr-o depresiune strabatuta de Paraul Slanic.


Factori naturali de cura
Apele minerale carbogazoase usor sulfuroase, clorurate, bicarbonatate, sodice, hipertonice, hipotonice sau oligominerale; 
Microclimatul de salina (Salina Tg. Ocna); 
Gazul de mofeta, bioclimat de crutare.


Indicatii terapeutice
Afectiuni ale aparatului digestiv (gastrite cronice hipoacide si hiperacide, ulcere gastrice si duodenale, colite cronice); 
Afectiuni hepatobiliare (diskinezie biliara, colecistite); 
Afectiuni ale cailor respiratorii; 
Afectiuni metabolice si de nutritie; 
Afectiuni ale rinichilor si ale cailor urinare; Afectiuni neurologice periferice; 
Afectiuni post-traumatice; 
Afectiuni asociate (reumatisme degenerative sau artroze, afectiuni cardiovasculare, endocrine, ginecologice, profesionale, nevroze astenice), Afectiuni cardiovasculare.


Acces

Rutier : De la Onesti sau Miercurea Ciuc la Tg. Ocna pe DN 12A; de la Bacau sau Brasov pe DN 11 pana la Onesti apoi Tg. Ocna - Slanic Moldova pe DN 12B; 
Feroviar: Gara Slanic Moldova (Salina Tg. Ocna) pe linia Adjud - Ciceu apoi cursa auto pana in statiune; 
Aerian: aeroportul Bacau.


Scurt istoric

Localitatea este atestata documentar din anul 1755. Primul izvor de apa minerala a fost descoperit in anul 1800 in timpul unei vanatori de ursi in padurile Slanicului. Ulterior, in 1807 au fost descoperite si alte izvoare. In 1827 a fost construit primul stabiliment balnear unde boierii moldoveni veneau sa faca bai ( a fost distrus in timpul Primului Razboi Mondial si ulterior reconstruit). In scurt timp, izvoarele minerale din Slanic Moldova au devenit cunoscute si cautate. In 1832 au fost facute primele analize chimice ale apelor.


Clima

Climat de tranzitie intre climatul de deal si cel subalpin. Temperatura medie anuala este de 7.4 grade Celsius. In zilele senine de vara se face simtita briza de munte. Precipitatiile anuale totalizeaza in medie 700 mm. Aerul este pur, bogat in aerosoli rasinosi si ioni negativi.


Tipuri de proceduri

Cura interna cu ape minerale; aerosoli si inhalatii cu ape minerale si substante medicamentoase; bai cu apa minerala incalzita; hidroterapie; kinetoterapie; electroterapie; cultura fizica medicala; tratament in microclimatul de salina; psihoterapie; meloterapie; geriatrie.


Compozita resurselor balneare

Temperatura aerului in salina este de 12 grade Celsius, presiunea atmosferica de 731 mm Hg, umiditatea aerului este de 60-80%. Toti acesti parametri sunt constanti.


Obiective turistice

Bacau: Muzeul Judetean de Istorie "Iulian Antonescu"; Muzeul Judetean de Etnografie si Arta; Muzeul Judetean de Stiinte al Naturii; Complexul Astronomic Popular "Vasile Anestin"; Ruinele Curtii Domnesti, ridicata in 1481, ca resedinta a Tarii de Jos, de catre Alexandru, fiul lui Stefan cel Mare; Biserica Domneasca "Precista" inaltata in 1491, in stil moldovenesc; Buhusi: Muzeul Tesutului si Postavaritului (amenajat in fostul conac Buhusi din sec. XVIII); Manastirea Ciolpani, sec. XII, cea mai veche manastire de lemn din Moldova; Runcu: Manastirea Runcu, ridicata in 1457 de catre Domnitorul Stefan cel Mare; Comanesti: Palatul Ghica(1790); Onesti: Biserica Adormirii, ridicata in 1493 de catre Stefan cel Mare; Pod de piatra construit in vremea lui Stefan cel Mare, cel mai vechi din tara; Parincea: Manastirea Parincea, intemeiata de calugari in 1702; Com. Stefan cel Mare: Manastirea Bogdana, ctitorita la 1670; Tescani: Muzeul Memorial "George Enescu"; Darmanesti: Padure de tisa (rezervatie forestiera de 3 ha.), Barajul si Lacul Poiana Uzului; Casin: Tarcatoarea (rezervatie cinegetica de 30 ha., casa de vanatoare, pastravarie)


Membri OPTBR din statiune

S.C. Euro Vacanta S.R.L.


Unitati de Primire
COMPLEXUL HOTELIER EURO VACANTA
VILA IOANA

TOP
Traducere »