Pozitie geografica

Baile Sarate Turda se afla situate in partea de est a municipiului Turda, la o altitudine de 360 m, intr-o zona depresionara inconjurata de cateva inaltimi acoperite cu padure. Statiunea este situata la 30 km de municipiul resedinta de judet Cluj Napoca, inima Transilvaniei.

Factori naturali de cura

Namol mineral terapeutic (de turba)
Ape minerale clorosodice hipersaline.

Indicatii terapeutice

Stari preartrozice, tratament profilactic preartozic, stari alergice dupa reumatism articular activ sau infectios de focar, reumatism abarticular, reumatism degenerativ;
Afectiuni ale sistemului nervos periferic;
Afectiuni ginecologice.

Contraindicatii

Boli infectioase de orice tip, boli ale sistemului circulator.  

Acces

Auto: DN 15, E 60, la 30 km de Cluj Napoca si 75 km de Targul Mures;

Feroviar: gara Campia Turzii;

Aerian: aeroportul Cluj Napoca si Targul Mures.

Scurt istoric

Vecinatatea salinelor si exploatarea sarii au constituit motivul existentei multimilenare a orasului Turda (Potaisa fiind denumirea romana a orasului Turda). De aici romanii extrageau sarea, exploatarile continuand si in evul mediu. Atestat documentar in anul 1705, orasul Turda de astazi este rezultatul integrarii treptate a unor asezari mai mici medievale. Baile Sarate Turda, cunoscute sub denumirea " ocele de sare de la Turda", functioneaza pe amplasamentul a 15 lacuri naturale formate prin surparea tavanelor si inundarea galeriilor minelor de sare.

Climat

Climatul este temperat continental, zona deluroasa ferind statiunea impotriva curentilor de aer.

Tipuri de proceduri

Impachetari cu namol la cald, bai la vana si bazin, bai de plante, bai galvanice, magnetodiaflux, curenti interferentiali si curenti diadinamici, ultrasunete, kinetoterapie, masaj.

Compozitia resurselor

Ape minerale sodice, clorurate, cu caracter sulfatat, bicarbonatat, calcic, magnezian, hipersaline, cu urme de iod.

Atractii turistice

Salina Turda reprezinta un factor de atractie pentru turisti, acestia putand vizita galeriile participand la auditii muzicale sau efectua cura de aerosoli naturali;
Gradina Zoologica Turda situata la 150 m fata de Complexul Balnear Turda.
Cabana Cheile Turzii situata la 16 km de Turda, la est de rezervatia naturala a Cheilor Turzii in muntii Trascau la o altitudine de 450 m reprezinta punctul de plecare pe traseele turistice montane si de alpinism; Hotel Alpin Muntele Baisorii * situat la o altitudine de 1385 m, langa partia de schi in lungime de 1034 m dotata cu teleschi este punctul de atractie a iubitorilor sporturilor de iarna .

Membri OPTBR din statiune

S.C. TURISM ARIESUL S.A.

Unitati de Primire

HOTEL ALPIN - BAISOARA,
HOTEL ARIESUL