Premiile Turismului Balnear și de Wellness din România – ediția a III-a

În perioada 17-19 octombrie 2023 OPTBR va organiza cea de-a XVII-a ediție a Congresului turismului balnear și de wellness al României, în parteneriat cu despreSpa.ro.

Evenimentul va avea loc în Băile Tușnad, la hotelurile O3zone**** și Ciucaș.

Congresul va culmina cu Gala Premiilor Turismului Balnear și de Wellness din România – ediția a III-a, în 18 octombrie, un eveniment special care va aduce laolaltă cei mai merituoși protagoniști ai industriei, onorându-i pentru eforturile lor de a crea experiențe inedite, de a promova ospitalitatea de înaltă calitate și de a contribui la dezvoltarea continuă a turismului balnear, de spa și wellness în țara noastră.

Nr. crt. Categorii   X
1 Cel mai bun hotel (4* sau 5*) cu bază de tratament balnear și de wellness      
2 Cel mai bun hotel (2* sau 3*) cu bază de tratament balnear (pentru turism de sănătate social)    
3 Cel mai bun centru medical balnear/bază de tratament (sanatorii, spitale, centre de recuperare ce oferă tratamente pe bază de resursă naturală de sănătate și alte servicii pentru recuperare și sănătate)    
4 Cea mai bună destinație de sănătate (Hotel sau resort ce deține și oferă tratament cu resursă naturală de sănătate, cu facilități și programe complexe de tratament, wellness & wellbeing, ce transformă locația într- o destinație pentru sănătate în ochii consumatorilor)  
5 Cea mai bună destinație SPA (Localitate: stațiuni balneare, montane, litoral, alte stațiuni de interes național)  
6 Cel mai bun concept balneo & wellness (care include programe sinergice balneo & spa & wellness)    
7 Cel mai bun program de tratament balnear    
8 Cel mai bun program de spa wellness    
9 Cel mai bun produs balneo (facilități/echipamente/metode/practici care conservă cel mai bine proprietățile resursei naturale de sănătate, de la sursă la beneficiarul de tratament)  
10 Cel mai apreciat serviciu de tratament balnear (guest satisfaction)    
11 Cel mai bun hotel cu SPA (fără bază de tratament)    
12 Cea mai bună pensiune cu SPA    
13 Cel mai bun day spa    
14 Cea mai importantă investiție în domeniul balnear/spa/wellness (de impact în dezvoltarea sau revitalizarea comunității în care este localizată)    
15 Cel mai bun manager în bază de tratament / spa / wellness  – Rising Star    
16 Cel mai bun head therapist în bază de tratament / spa / wellness (specialiști din cadrul unor spa, școli medicale, wellness, spa, training terapeuți)  
17 Cele mai bune programe bazate pe studii recente în folosirea resurselor naturale pentru tratarea unor afecțiuni  
18 Cei mai inovativi furnizori de produse suport pentru piața spa  


Termen de înscriere la premii: 26 septembrie.

Membrii juriului:

Dr. Iulia Maria Belc este medic primar de Medicină Fizică și de Reabilitare, cu Master în Management sanitar. A început activitatea de medic specialist la Sanatoriul Balnear Techirghiol unde a lucrat 14 ani, din care ultimii 7 a fost Director medical. Din 2019 este Șef Secție Spital Recuperare Copii deficienți neuropsihomotor din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol.
În 2007 a făcut trecerea și spre mediul privat unde si-a adus contribuția la realizarea “Sport Hotel & SPA” Poiana Brașov, modernizarea “Ana Aslan Health SPA” Eforie Nord. A conlucrat cu arhitecți în diferite proiecte de realizare de centre SPA. Ultimul proiect încheiat este cel mai nou centru balnear privat “Alma Health & SPA Retreat” din Lacul Sărat.

Conf.univ.dr.Gabriela Dogaru este  Prim-Vicepreședinte al Asociației Române de Balneologie, și pentru care medicina balneară este atât pasiune cât și știință. Are o contribuție importantă și semnificativă în dezvoltarea balneologiei din România, prin adaptarea educației universitare, prin coordonarea a numeroase cursuri postuniversitare în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu,, Cluj-Napoca, dar  și stimularea cercetării. A contribuit la dezvoltarea unor studii de cercetare și programe de educație terapeutică în stațiunile balneare, a înființat și coordonează Școala Națională de Vară de Balneologie, Școala Națională de Vară de Recuperare Respiratorie, Conferința Balneologia în Transilvania.

Maria Rendes  este Consultant Spa 360°, calificată în Spa Management – The Swiss Business School for International Hotel & Tourism Management Education. A avut șansa să lucreze în spa-uri de renume precum The Bodyholiday și Abama Spa. A lucrat în multe tipuri de centre spa, atât pe continente, cât și în insule: Bermuda, Grand Cayman, Malta, Tenerife și mai multe insule grecești. 
De aproape 11 ani activează în țară având semnatura unor Concepte de Spa câștigătoare (Herculum SPA @ Afrodita Resort, Băile Herculane, Grand Santerra SPA – Balvanyos Resort,  cu care a câștigat premiile pentru cel mai bun concept spa din Europa în 2019, respectiv 2021, acordate de European SPA Association, dar și alte proiecte SPA de succes din România).
A participat cu generozitate alături de Asociația Spa România la crearea de Programe de pregătire profesională pentru Terapeuti, Receptioneri si Spa Manageri, este Mentor în Programul de Mentorat SPA 100% gratuit în România si trainer în SPA Management.  

Toni Androne are o experiență profesională 30 de ani în domeniul SPA. Este Director Spa la Hotelurile Villa Béjar – Cuernavaca & Tequesquitengo, Consilier și Director Spa Park Royal Acapulco. A fost Președintele Asociației Latino-Americane de Spa (ALTSPA ) în perioada 2014 -2018, în prezent este Președinte al Consiliului Tehnic ALTSPA și Vicepreședinte Asociația Internațională de Cosmetologie și Medicină Integrativă. Este Profesor la UAEM – Universitatea Autonomă Statul Morelos – Facultatea de Turism și Profesor la Universidad Mesoamericana – Cuernavaca, Morelos- Facultatea de Estetică facială și corporală. Speaker internațional ALTSPA din 2006 până în prezent, pe subiecte de Turism de sănătate și Spa. Este și Trainer Cursuri Certificare SPA Management – ALTSPA și Colaborator al Revistei Tribuna Termal Spania.

Adrian Voican este fondatorul şi managerul agenţiei de turism Bibi Touring din Ploiesti, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) şi preşedinte al Asociaţiei de Promovare a Turismului Prahova. 

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la e-mail: optbr@bluescreen.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *