Ungaria și cele 220 de băi termale ale sale

Dacă planificati o călătorie în Ungaria, ati auzit cu siguranță de faimoasele sale stațiuni balneare. Fără îndoială, veți fi încântați de ceea ce este de găsit în capitala sa, Budapesta, care are cele mai frumoase spa-uri cu apă termală din țară, inclusiv cele mai faimoase din perioada ocupației otomane din secolul al XVI-lea (Rudas, Veli Bej), dar și cele care datează din epoca neorenascentista maghiară din secolul al XIX-lea (Széchenyi, Gellért, Lukács). Aceste spa-uri sunt efectiv muzee istorice, dar si locuri de relaxare! In prezent, Budapesta are un total de 17 băi termale, inclusiv Rácz et Király (care sunt în prezent închise), dar dacă vrei să mergi într-o aventură mai departe, să știi că există peste 200 de stațiuni balneare de descoperit în cele 19 județe ale Ungariei!

Crearea Thermalhungary

Internetul este plin de site-uri care enumeră primele 5 sau primele 10 cele mai bune băi din Budapesta, dar găsirea centrelor de wellness cu băi termale în provincii este o altă poveste …

După ce a observat absența aproape totală de listari de spa-uri și informații clare pe net în alte limbi decât limba maghiară, la sfârșitul anului 2016, echipa Thermalhungary a decis să creeze o platformă pentru vizitatorii europeni, listând TOATE băile termale ale țării într-un mod clar și intuitiv, organizat după locație și categorie.

© Thermalhungary

Primul motor de căutare în limba engleză pentru spa-uri și băi medicinale maghiare creat de Thermalhungary vă permite să mergeti intr-o aventură în toată țara pentru a le descoperi! Cu un raport excelent calitate – pret, iată cateva exemple din ceea ce puteți descoperi:

Izvoarele vindecătoare din Vest

© Thermalhungary

Printre cele mai impresionante din zonă, aici gasiti 3 pentru care ne-am făcut timp să le testăm pentru a vă da verdictul:

Bükfürdő și bazinele sale de apă medicinală foarte sulfatată sunt renumite în țările vecine și astfel veți gasi aici o mulțime de turiști austrieci, cehi și germani.
Un spital este atașat direct de complex.

© Büki Gyógyfürdő Zrt.

Sárvár, un mare parc modern de recreere pentru familii, cu o zonă de saună foarte prietenoasă și bine echipată, este Sauna World preferată a Thermalhungary! Acest spațiu este, totuși, naturist.

Rețineți că sesiunile de saună de 15 minute sunt atât de intense încât nu am putut să stau până la final.

© Sárvári Gyógyfürdő Kft.

Lacul Héviz este cel mai mare lac natural de apă termală și medicinală din Europa! Temperatura sa nu scade niciodată sub 26-28 ° C, chiar și iarna! Sursa sa de 38 °C, situată la o adâncime de 40 de metri, permite reînnoirea completă a apei sale la fiecare 72 de ore.

© Thermalhungary (License from shutterstock: Gabor Tokodi)

Resursele bogate din Csongrád-Csanád

© Thermalhungary

„Dr Bugyi István Kórház” din Szentes, un stil compozit absolut unic, este o imitație de baie turcească construită în 1964. Veți găsi acolo o piscină de 41 ° C. Avertisment: emoții interculturale garantate – nu contați pe posibilitatea de a cumpăra un bilet în limba engleză …

© Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház

Szeged, al treilea oraș ca mărime din țară, vă oferă parcul Napfényfürdő Aquapolis, cu o gamă largă de piscine termale așa cum v-ați aștepta, dar și cel mai lung tobogan cu apă din Europa!

© Hunguest Hotels Zrt. Napfényfürdő Aquapolis

Peșterile din Nord-Est

© Thermalhungary

Patru băi otomane cu o vechime de 4 si 5 secole sunt încă în funcțiune la Budapesta și veți găsi o a cincea mai departe, în orașul Eger: această prefectură istorică spectaculoasă este situată în regiunea muntoasă Heves între Slovacia și Marea Câmpie Ungară.

City of Eger (Copyright-free image)

În vecinătatea acestei regiuni muntoase, veți găsi 2 spa-uri cu izvoare termale sculptate în stâncă. Cascada Demjén, oficial cea mai mare baie termala din Europa construita în peșteri subterane, este chiar mai extinsă decât renumita Miskolctapolca.

Miskolctapolca cave bath (Copyright-free image)

Aceasta este doar o prezentare generală a 8 statiuni balneare din provincii.

Mai sunt multe de explorat cu Thermalhungary!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *