Informații despre participarea OPTBR la Târgul de Turism al României

In 21-24 februarie a avut loc Târgul de Turism al României , la care 11 membri OPTBR au participat cu stand propriu.

La deschidere dl viceprim-ministru Viorel Ștefan a declarat că voucherele de vacanță vor fi emise pentru bugetari și  în  2019 respectiv în 2020, iar guvernul sprijină turismul în 2019 cu programe de investiții în valoare de 310 milioane de euro.

În data de 22.02.2019 a avut loc seminarul OPTBR având ca tematică Parteneriatul Public-Privat, seminar la care a au participat reprezentanți ai  Ministerului Turismului, Institutului Național  de Cercetare-Dezvoltare in Turism și  Primăria Buziaș.

Stațiunea Buziaș a îndeplinit  200 de ani de la atestarea documentară ca stațiune, acest moment aniversar fiind sărbătorit  la standul Primăriei .Dl Sorin Munteanu  a făcut o prezentare în cadrul simpozionului și a oferit o masă ”brunch” cu ocazia acestui eveniment.

Subiectul principal al seminarului O.P.T.B.R. a fost parteneriatul public-privat având ca și temă principală programul ”Stațiuni Balneare”, coordonat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, prin care atât   primăriile  cât și agenții economici din stațiuni balneare pot accesa fonduri pentru dezvoltare infrastructurii, în acest sens  societățile din stațiuni balneare pot accesa fonduri până la 200.000 euro în pentru lucrări de modernizare, achiziții echipamente prin schema ”de minimis”.

Participanții au scos în evidență dificultăți în finalizarea acestui program, respectiv că termenul de implementare de 1 an este prea mic și se solicită ca acest termen să fie de 2 ani. De asemeni, s-a subliniat că este foarte important, atât la elaborarea normelor metodologice cât și la elaborarea legii pentru aprobarea OUG 114/2018 este necesară includerea membrilor OPTBR în comisiile de lucru. În acest sens de comun acord cu ministerul turismului , OPTBR va participa la o întâlnire cu reprezentanții Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză și cu primarii din stațiunile balneare, în vederea clarificării unor probleme care să conducă la o mai bună implementare a programului. Această întâlnire se va realiza cel mai devreme la sfârșitul acestei săptămâni. În funcție de problemele care vor fi puse în discuție, membrii OPTBR vor fi informați operativ privind demersurile de simplificare a metodologiei aferente OUG 114/2018

La simpozion a participat circa 100 de persoane, respectiv membri OPTBR,  ANTREC, ANAT, jurnaliști de turism, blogeri, reprezentanți ai mediului academic.

La final ANTREC Alba a sponsorizat evenimentul nostru oferind un regal gastronomic transilvănean cu produse din zona Alba Iulia.

Nicu Rădulescu

Președinte

Molnar Akos

Secretar General


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *