Mai 2018


–   avand in vedere solicitarile sosite din partea agentiilor de turism cat si a beneficiarilor directi,  fost prelungita Campania de oferte speciale, valabila pana la 30 iunie, la care participa peste 20 de hoteluri din statiunile balneare.

– S-a participat la Conferinta Nationala a Institutului de Balneologie si Recuperare Medicala – unde s-au discutat teme stiintifice conform agendei si au fost inmanate o serie de premii atat primariilor cat si unor societati de turism balnear.

– La Forumul International pentru Turism Responsabil, Bucuresti, au fost reliefate o serie de aspecte ale activitatii responsabile, insistandu-se pe un process de apropiere de noi membri

– Conferința „Connecting Europe through Innovation” organizata la nivel European de catre dna parlamentar Claudia Tapardel, cu participarea dnei c. bielowska, comisar European, a atras o serie de specialisti inclusiv din turism, reprezentanti ai autoritatilor centrale, ai mediului de afaceri, etc. Au fost prezentate stragerii de dezvoltare in domeniu ca si a unor proiecte in colaborare cu alte institutii (Primaria Bucuresti, Asociatia de promovare Sibiu, etc.).

– Congresul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie al Asociatiei Romane de Balneologie, la Cluj-Napoca si  Turda; au fost prezentate lucrari stiintifice, s-a facut un schimb de experienta benefic si a fost prezentat si un studiu privind potentialul din statiunea Baile Tusnad si modul de valorificare acestuia; a avut loc si  “Gala Balneara”, in cadrul careia OPTBR, alaturi alte statiuni/unitati, au primit cate un prmiu.

– Congresul ESPA –  mai 2018, Domburg, Olanda

Congresul a prilejuit prezentarea si dezbaterea unor teme de interes comun la nivel European, a unor programe noi; o tema originala, prin care se doreste atragerea mai multor tari cu potential natural, a fost programul ‘Padurile – sursa de sanatate”, care s-a bucurat de un interes major; tot cu acest prilej a fost prezentat de catre prof. Christian Roques studiul epidemiologic si impactul tratamentelor cu factori naturali de cura, studio la care a participat si Romania prin intermediul OPTBR; studiul va fi prezentat si Comisiei Europene, pentru informarea asupra valentelor turismului balnear si includerea lui intr-un proiect de finantare europeana.

– Seminar privind introducerea legislatiei referitoare la protectia datelor; in pas cu reglementarile in vigoare si in dorinta de a sprijini membrii sai in abordarea noului sistem, a fost realizat la Calimanesti-Caciulata, hotel Orizont****, cu sprijinul unor firme specializate, un seminar de instruire. Au participat reprezentanti din 12 statiunie, care au apreciat informatiile primate si si-au clarificat – prin dezbateri – unele aspect privind aplicarea legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *