COMUNICAT DE PRESĂ, MINISTERUL ECONOMIEI, ENERGIEI SI MEDIULUI DE AFACERI, 28.03.2020

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, Emil-Răzvan Pîrjol, a participat vineri, 27 martie 2020, la ședința extraordinară a  Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), desfășurată în sistem de videoconferință. Ședința a avut loc în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus, care a afectat major turismul balnear din România. La întâlnirea online au participat investitori și directori ai hotelurilor și bazelor de tratament balnear din întreaga țară.

“Suntem perfect conștienți de dificultatea și complexitatea situației grele prin care trece industria ospitalității din România în aceste momente, dar și de specificitatea fiecărui sector în parte. La fel ca până acum, păstrăm dialogul deschis cu asociațiile profesionale și patronatele din turism pentru a găsi cele mai bune soluții. Toate informațiile și propunerile primite sunt centralizate, analizate și se încearcă o rezolvare cât mai rapidă și eficientă. Totodată, vom continua să oferim cu promptitudine, de fiecare dată când va fi necesar, informații complete pentru clarificarea aspectelor care, poate, nu au fost pe deplin înțelese. Împreună vom depăși această situație și vom reporni motoarele turismului românesc”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism.

În cadrul ședinței au fost discutate interdicțiile care au decurs prin instituirea Stării de Urgență pe teritoriul României și consecințele acestora pentru industria ospitalității. Totodată, au fost dezbătute măsurile care vin în sprijinul operatorilor economici din turism și au fost analizate propuneri de soluții care ar putea diminua alte dificultăți întâmpinate, ca urmare a crizei generate de noul coronavirus. Printre subiectele dialogului au fost: metodologia de obținere a Certificatelor de Urgență, șomajul tehnic și eliminarea impozitului specific, lărgirea facilităților fiscale și către societățile mari, alături de societățile mici și mijlocii, prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, cât și reprogramarea sejururilor clienților după încheierea perioadei de pandemie și a efectelor acesteia.

„Sperăm că stațiunile balneare românești, care sunt adevărate oaze de sănătate, vor fi utilizate imediat după ce trece coronavirusul. Oamenii vor avea nevoie să-și reîncarce bateriile, să-și întărească sistemul imunitar și, totodată, să-și recapete starea de bine cu ajutorul factorilor naturali de cură și a tratamentelor balneare. Abia atunci vom descoperi cu adevărat valoarea stațiunilor noastre balneare”, a declarat Nicu Rădulescu, Președinte OPTBR.

Activitățile de tratament balnear și îngrijire personală, realizate în spații închise, au fost suspendate prin Ordonanța Militară nr. 1 din data de 17 martie 2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunurilor.

Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), înființată în anul 1993, este singura organizație de profil din țara noastră care reunește principalii investitori din piața balneară din Romania. OPTBR este Membru al European SPA Association (ESPA), asociație în cadrul căreia deține poziția de Vice-Președinte prin intermediul domnului Nicu Rădulescu, Președinte OPTBR.
http://turism.gov.ro/web/2020/03/28/comunicat-de-presa-59/

BIROUL DE PRESĂ MINISTERUL ECONOMIEI, ENERGIEI SI MEDIULUI DE AFACERI, 28.03.2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *